Tübitak 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Genetik Mühendisliği Programı doktora öğrencisi olan Sevim Döndü KARA ÖZTÜRK, Uluslararası INDEPTH-COST Action CA16212 kapsamında Tübitak tarafından desteklenen “Korunga, Onobrychis viciifolia, Çekirdeğinde Sentromerik Heterokromatinin DNA ve Protein Bileşenlerinin Keşfedilmesi” başlıklı projede bursiyer olarak görev almıştır. Proje yürütücülüğü ve danışmanlığı aynı bölümde görev yapan Doç. Dr. Ahmet L. TEK tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Sevim Döndü KARA ÖZTÜRK, baklagil yem bitkisi olan korungada sentromerlerin işlevsel olarak karakterize edilmesi, heterokromatin bölgelerinin anlaşılması, korunga genom ve kromozomlarında moleküler, biyoinformatik ve sitogenetik çalışmalarla temel ve uygulamalı bilgiler elde edilmesine katkı sağlamış, proje konusuyla ilgili özgün ulusal ve uluslararası bildiri ve araştırma makaleleri mevcuttur. 

 

Bu çağrı ile TÜBİTAK destekli projelerde görev alan doktora öğrencilerine performans bursu alma imkanı sağlanmaktadır. Böylece bursiyerlerin araştırma yapmaya teşvik edilmesi, proje aidiyetlerinin sağlanması, performans ve motivasyonlarının artırılması ve araştırma ekosisteminin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Sevim Döndü KARA ÖZTÜRK “Bursiyerin Akademik Başarısı”, “Bursiyerin Ar-Ge ve Yenilik Faaliyetlerine İlgisi” ve “Bursiyerin Projede Gösterdiği Performans” başlıkları altında yer alan performans göstergeleri için verilen puandan 100 tam puan almıştır.

 

Sevim D. K. ÖZTÜRK, gelecekte bilimsel kariyerini tarımsal önemi olan kromozom ve genom yapısı henüz anlaşılmamış diğer bitkiler üzerinde geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Ayrıntılar için bakınız:

https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/bideb-2250-lisansustu-burslari-performans-programi-cagrisi-acildi

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3835/2250_programi_cagri_duyurusu.pdf