Erasmus+ Değişim Programları KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği ile Zenginleşti: Kosova, Bosna Hersek ve Cezayir

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Hülya Üründü tarafından projelendirilen KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği, erasmus projelerinde yerini aldı.

Erasmus+ program ülkeleri ile ortak ülkeler arasında öğrenci ve personel değişimini mümkün kılan proje temelli yeni bir değişim programı olan Erasmus+ KA107 International Credit Mobility (ICM), Erasmus+ programı altında 2015 yılında faaliyete geçti.

Öğrenim ve öğretim üyesi/personel hareketliliklerini destekleyen KA107 projesi; Avrupa yükseköğretimine olan ilgiyi ve Avrupalı yükseköğretim kurumlarının dünya çapında rekabet edebilirliğini arttırmayı ayrıca Avrupa dışındaki yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasına ve modernizasyonuna destek vermeyi amaçlıyor.

Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri için, ilk olarak 2015 yılında çağrıya çıkan Üniversitemiz; ortak ülkelerle (Kosova, Kazakistan) 2015-2017 yılları arasında işbirliği yaparak güçlü bir uluslararası boyut elde etmeyi amaçlayan projesini başarılı bir şekilde yürüttü.

2020 dönemi Erasmus+Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği – Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında yapılan başvuru sonuçları açıklandı.

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Hülya Üründü tarafından projelendirilen KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) Erasmus değişim programları Kosova, Bosna Hersek ve Cezayir olmak üzere 3 ülkeyle daha zenginleşti ve bu ülkeler için Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Üniversitemiz hibelendirilmeye hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, uluslararası alanlardaki gelişmeler ve beklentiler dikkate alınarak, Üniversitemizin Erasmus+ Koordinatörlüğü’nün gelecek yılki hedefleri arasında Uzakdoğu ülkelerinin, Orta Asya ve Amerika’nın da yer alacağını belirtti.

Eğitim ve bilimsel başarıyı, sosyal ve kültürel zenginliğin geliştirilmesini teşvik ederek uluslararası işbirliği faaliyetlerini önemsediklerini söyleyen Prof. Dr. Muhsin Kar, KA107 Erasmus Projelerinin geliştirilmesi ve başarıya ulaşması sürecinde emeği geçen Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Hülya Üründü’ye teşekkür etti ve “Üniversitemiz personeli ile öğrencilerimize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.