Rektörümüz TV Kayseri’ye Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, TV Kayseri’nin canlı yayın konuğu oldu.

Programdaki açıklamaların ilk kısmında, üniversitemiz hakkında birçok bilgiyi kamuoyuyla paylaşan Rektörümüz, modern bir eğitim sistemi ile vatana bağlı, ülke menfaatlerini savunan öğrenciler yetiştirdiğimizi belirterek, “Öğrenciler, ülkemizin menfaatlerini savunma bağlamında oldukça önemli. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Biz üniversite olarak öğrencilerimizde bu ışığı görüyoruz” dedi.

Öğrencilerin yorucu bir sınav maratonundan çıktığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Aileler, çocuklarının istedikleri bölümü okumasına engel olmamalı, gençler gönüllerindeki programlara yerleşerek başarılı bir kariyerin kapısını açabilirler” diyerek, ailelerin, gençlerin tercihlerine saygılı olarak onları desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, çağımızın değiştiğinin altını çizerek, tercih yapacak öğrencilerin, güncel programları uygulayan, sektör ile işbirliği içerisinde olan ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran üniversiteleri tercih etmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Programın son kısmında Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini tercih edecek öğrencilerin, uluslararası birçok anlaşması bulunan üniversitemiz sayesinde, dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerde misafir öğrenci olarak eğitim alabilme fırsatı da yakalayacaklarını vurguladı.

Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin öğrencilerin gelişiminde büyük bir etkiye sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde, öğrencilerimizin kulüp faaliyetlerini de yapabildiğini aktardı.