UNİKOP Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen UNİKOP 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısında; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan,  Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Durmuş Tayyar Şen ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri yer aldı.

2021 Dönem Başkanı Üst Kurul Toplantısında Belirlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilen Üst Kurul Toplantısı sonunda, UNİKOP 2021 Dönem Başkanlığı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine verilirken Dönem Başkanlığı görevini de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üstlenmiş oldu.

UNİKOP Üst Kurul Toplantısında Açılış Konuşmaları

UNİKOP Üst Kurul Toplantısının açılış konuşmasını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin yaptı. Toplantının ve alınacak kararların hem üniversiteler, hem üniversitelerin bulunduğu bölgeler hem de belirlenen hedefler doğrultusunda ülkemizin kalkınmasına önemli derecede katkılar sağlanacağına inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, UNİKOP 2020 Dönem Başkanlığı görevini yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ve geçmiş dönemlerde başkanlık görevini üstlenerek önemli hizmetler yapan tüm Üniversitelere ve Rektörlere teşekkür etti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise yaptığı konuşmada, Üniversitelerin bulundukları şehrin ve bölgelerin her alanda gelişip kalkınmasına büyük katkılar sağladığına değinerek toplantının herkes için hayırlara vesile olmasını diledi.

Tören açılışında bir diğer konuşmayı gerçekleştiren isim olan KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de Konya Ovası Projesinin Türkiye’nin gelişimine yerel dinamikleri harekete geçirerek bölgesel katkı sağlayan ve sürdürülebilir kalkınmada bölgenin en önemli dinamik unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami açıklamalarını “KOP İdaresi olarak bugüne kadar Bölgede yer alan üniversitelerle ortak çalışma kültürünü yaygınlaştırmak için çeşitli projeler yürüttük. Bölge üniversitelerimizin, özellikle “Uygulamalı Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projeleri” başta olmak üzere; araştırma ve uygulama projelerine 24 milyon TL’yi aşan bir destek sağladık. Özellikle YÖK tarafından hayata geçirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında üniversitelerimizin ihtisas alanları ile ilgili ortak projeler yürütüyoruz. Topyekûn kalkınmayı sağlamak adına, değişen Türkiye şartlarına uygun olarak, imalat sanayi sektörlerine ve bu sektörlere yönelik beşeri ve fiziki altyapıyı güçlendirecek Ar-Ge, savunma sanayi, öncelikli alanlardaki kritik teknolojiler, dijitalleşme, insan kaynakları, lojistik, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörlere yönelik projeleri desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadeleri ile sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: Bölgesel Kalkınma Ülkemiz Refahına da Katkı Sağlıyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen UNİKOP 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısında açıklamlarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bulunduğu bölgelerin gelişimi için aralıksız çalışan Üniversite Rektörleri olarak bugün burada yine bölgesel sorunları masaya yatırarak çözümler aradık. Bölgesel kalkınmanın ülke refahına sağlayacağı katkının farkında olarak bu tür çalışmaları sürdürme niyetindeyiz. Buna önemli artılar sağlayacağına inandığım UNİKOP 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısının ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine geçen UNİKOP’un 2021 Dönem Başkanlığının tüm paydaşlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.