Üniversitemiz En Hızlı Yükselen Devlet Üniversiteleri Arasında

URAP (University Ranking By Academic Performance) tarafından 2019-2020 üniversite sıralamaları açıklandı.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan ve amacı yükseköğretim kurumlarını, akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olan URAP, belirlediği beş gösterge ile, devlet ve vakıf üniversiteleri her yıl sıralandırmaya tabi tutuyor. Bahse konu bu beş gösterge; makale puanı, atıf puanı + öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, bilimsel döküman puanı, doktora puanı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısından elde edilen puan olarak ifade edilmektedir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren URAP tarafından yapılan sıralandırmaya göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, geçtiğimiz yıla göre en hızlı yükselen devlet üniversiteleri arasında yer aldı.

Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak vizyonu ile sürekli gelişmeye devam eden üniversitemiz, 2018 yılında 394.65 puan ile 62. sırada yer alırken 2019 yılında ise 427.07 puan elde ederek en hızlı yükselen üniversiteler sıralamasında 9 basamak birden yükseldi ve 53. sırada yer aldı.