Üniversitemiz ve Niğde Valiliği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASPAM) ve Niğde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (NAÇSHM) ortaklığında yürütülecek olan “Şefkat Kelebekleri Projesi”nin imza töreni gerçekleştirildi.

Protokol, Niğde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Niğde Çocuk Merkezine yönelik uygulanacak eğitim ve destek programlarınının (Şefkat Kelebekleri Projesi) düzenlenmesi ile Niğde Çocuk Destek Merkezi’nde yaşamlarını sürdüren suç mağduru kız çocuklarına, hayatı daha pozitif yönde algılamalarının sağlanması, kendilerinin olumlu yönlerini ve içsel potansiyellerini fark edebilmeleri açısından destekler sunulması amacıyla “Psikolojik Güçlendirme Modülü”nün hazırlanması ve uygulanmasını kapsıyor.

Niğde Valilik Makamında gerçekleştirilen imza töreninde protokolü, Üniversitemiz Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına ise Niğde Valisi Yılmaz Şimşek imzaladı. İmza töreninde ayrıca Üniversitemiz KASPAM Müdürü Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer ile Niğde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca ve Şefkat Kelebekleri Projesi Koordinatörü Ali Şefik Deniz de hazır bulundu.

Protokol kapsamında Üniversitemiz Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezine, suç mağduru kız çocuklarına yönelik “Psikolojik Güçlendirme Modülü”nü hazırlamak, hazırlanan “Psikolojik Güçlendirme Modülü”nün her hafta bir oturum olmak üzere sekiz oturum olarak çocuklara uygulamak, çocuklara uygulanacak dokümanları hazırlamak ve uygulamak ile akademik çalışmalar ve izlem gerçekleştirilmek gibi sorumluluklar verilirken, Niğde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ise Suç mağduru kız çocuklarına yönelik “Psikolojik Güçlendirme Modülü” hazırlanmasına katkı sağlamak, hazırlanan “Psikolojik Güçlendirme Modülü”nün her hafta bir oturum olmak üzere sekiz oturum olarak çocuklara uygulamak, uygulamanın gerçekleştirilmesi için NAÇSHM ve Niğde Çocuk Destek Merkezi’nden personel görevlendirmek, izleme katkı sağlamak, ihtiyaç duyulması halinde proje kapsamında ulaşım hizmetlerini gerçekleştirmek ve proje uygulamaları sırasında ödül olacak nitelikteki materyalleri temin etmek gibi sorumluluklar verildi.

İmza protokol töreni sonrası açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, projenin Çocuk Destek Merkezindeki kız çocuklarının sosyal hayata entegre olmasında ve kendilerini pozitif yönde geliştirmeleri açısından büyük destek sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise açıklamasında, proje ile dezavantajlı durumdaki kız çocuklarına katkı sağlanacağına inandığını belirterek projenin herkese hayırlı olmasını diledi.