Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında proje desteği almaya hak kazanmıştır.



Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında proje desteği almaya hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU’nun proje yürütücüsü olduğu “Hurma Çekirdeği (Phoenix dactylifera L.) Fenolik Bileşiklerinin Mantar Tirozinaz Enzim İnhibitörü Olarak Kullanılması ve Enzimin Yapısal Değişiminin FTIR Spektroskopisi ile İncelenmesi” adlı projede Doktora öğrencisi Gözde DOĞANAY bursiyer olarak yer alacaktır.

Proje kapsamında hurma çekirdeğinden farklı yöntemler kullanılarak (mikrodalga, ultrason ve süperkritik CO2) ekstrakte edilen fenolik bileşiklerin enzimatik esmerleşmeden sorumlu olan tirozinaz (PPO) enzimi üzerine inhibitör etkisinin incelenmesi amaçlanmaktadır.