NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / AŞÇILIK / ASC1010 - YİYECEK İÇECEK TERMİNOLOJİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler belli bir gıda ürününün işlenmesi için gereken teknolojiyi seçebilmek konusunda yeterlilik kazanacaklardır.
ÖÇ2Gıdaların bozulma mekanizmalarını anlayacaklar ve bunu engellemenin ya da yavaşlatmanın yolları konusunda bilgi sahibi olacaklardır.
ÖÇ3Gıda muhafaza metotlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Kullanılagelen gıda işleme metotlarının gıda güvenliği ve kalitesini nasıl etkilediği yönünde bilgi sahibi olacaklardır.
ÖÇ4Yeni geliştirilen gıda işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olacaklar.
ÖÇ5Teknolojik gelişmelerin tüketim alışkanlıklar ve çevre ile ilişkisini bilir.