NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / AŞÇILIK / ASC2027 - YİYECEK İÇECEK KÜLTÜR TARİHİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Yemek Tarihi ve tarihçiliğini kavrar
ÖÇ2Beslenme eyleminin sadece biyolojik bir gereklilik değil kültürel anlamlar içerdiğini anlar ve ekonomik kalkınmaya etkisini bilir.
ÖÇ3Antik dünyada Ortadoğu, Akdeniz ve Uzak doğu yemek kültürlerini inceler.
ÖÇ4Tarih öncesi çağlarda Yiyecek ve içecek anlayışını bilir.
ÖÇ5Gastronomideki yeni akımlar , Sürdürülebilir Gastronomi Moleküler Gastronomi, Cittaslow, Füzyon mutfak, Vejeteryan mutfak vs gibi konuları bilir.