NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / AŞÇILIK / ASC2032 - GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1 Öğrenciler belli bir gıda ürününün işlenmesi için gereken teknoloji konusunda bilgi kazanacaklardır.
ÖÇ2Gıdaların bozulma mekanizmalarını anlayacaklar ve bunu engellemenin ya da yavaşlatmanın yolları konusunda bilgi sahibi olacaklardır.
ÖÇ3Gıda muhafaza metotlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olurlar Kullanılagelen gıda işleme metotlarının gıda güvenliği ve kalitesini nasıl etkilediği yönünde bilgi sahibi olurlar
ÖÇ4Gıdaları nasıl muhafaza etmeleri konusunda bilgi sahibi olurlar
ÖÇ5İnsan-doğa ilişkilerini sürdürülebilirlik ekseninde yorumlar.