BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES2032 - İMMÜN SİSTEM VE BESLENME
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Bağışıklık sistemine ait temel kavram, terim ve bileşenleri tanımlar
ÖÇ2Doğal ve edinsel bağışıklık mekanizmalarını işlevleri açısından karşılaştırır
ÖÇ3Antijen toplanması ve sunumu süreçlerini açıklar
ÖÇ4Hücresel bağışıklık yanıtlarında görev alan T hücre alt gruplarını örneklerle ilişkilendirir
ÖÇ5Humoral bağışıklık yanıtında görev alan antikor tiplerini sınıflandırır
ÖÇ6Otoimmünite ve immünolojik tolerans mekanizmalarını klinik örnekler üzerinden analiz eder
ÖÇ7Aşırı duyarlılık tiplerini ayırt eder ve bunların klinik sonuçlarını çözümler
ÖÇ8Prebiyotik, probiyotik, nükleotid, amino asit, yağ asidi, vitamin ve minerallerin bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini bütüncül bir çerçevede ilişkilendirir
ÖÇ9Güncel bilimsel çalışmalardan elde edilen verileri kullanarak beslenme–immün sistem etkileşimine dair yeni çıkarımlar yapar
ÖÇ10Literatür incelemelerine dayanarak bağışıklık sistemini destekleyici beslenme yaklaşımlarına yönelik kanıta dayalı öneriler geliştirir ve savunur