| ÖÇ1 | Hidrobiyolojinin çalışma alanları hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ2 | Suyun hidrolojik döngüsü ve tuzluluk hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ3 | Suyun fiziksel özellikleri (yoğunluk, sıcaklık, ışık) hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ4 | Suyun fiziksel özellikleri (Bulanıklık, viskozite vb.) hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ5 | Suyun kimyasal özellikleri hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ6 | Sucul ekosistemler (Deniz ve acısu ekosistemleri) hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ7 | Sucul ekosistemler (Lentik ekosistemler: Göller, gölcükler, geçici sular) |
| ÖÇ8 | Sucul ekosistemler (Lotik ekosistemler: Akarsular, nehirler, çaylar) |
| ÖÇ9 | Sularda üretim ve besin zinciri hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ10 | Sularda kirlilik ve saprobik sistem hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ11 | Denizlerde termal tabakalanma konusunda bilgi sahibi olma |
| ÖÇ12 | Denizlerde terma ltabakalanma konusunda bilgi sahibi olma |
| ÖÇ13 | Ötrifikasyon hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ14 | Plannktonlar hakkında genel bir bilgi sahibi olma hakkında genel bir bilgi sahibi olma |
| ÖÇ15 | Plannktonlar hakkında genel bir bilgi sahibi olma hakkında genel bir bilgi sahibi olma |