TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / BUT3005 - CEREALS AND FOOD LEGUME CROPS
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Önemli tahıllar ve baklagil bitkilerinin insan ve hayvan beslenmesi ile Türkiye ekonomisindeki öneminin kavranması.
ÖÇ2Yemeklik baklagillerin nadas alanlarının daraltılması, ekim nöbetindeki ve toprak verimliliğindeki öneminin net bir anlayışla kavratılmasının sağlanması.
ÖÇ3Tahılların adaptasyonu ve yetiştirme teknikleri konusundaki temel bilgilerin daha iyi bir anlayışla kavratılması.
ÖÇ4Tahıllar ve yemeklik baklagil yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve bunlara ilişkin çözümler geliştirme.