| ÖÇ1 | Üretim hakkında bilgi sahibi olur ve üretim planları yapabilmeyi öğrenir |
| ÖÇ2 | Üretim faktörlerinin üretime etkisini bilir |
| ÖÇ3 | Ham deri standartlarını öğrenir |
| ÖÇ4 | Ham deride bozulma ve bozulmaya neden olan etkenleri öğrenir ve açıklar |
| ÖÇ5 | Ham deride konservasyonun önemini öğrenir |
| ÖÇ6 | Ham deriye uygulanabilecek çeşitli konservasyon yöntemlerini uygular |
| ÖÇ7 | Ham derilerin depolanması ve depolamada göz önünde bulundurulması gereken hususları açıklar |
| ÖÇ8 | Deri üretiminde suyun öneminin ve kullanılacak suda aranılan özellikleri bilir |
| ÖÇ9 | Deri üretiminde değişken faktörlerin neler olduğunun bilmek ve bu değişken faktörlerin işlem aşamalarına etkilerini açıklar |