| ÖÇ1 | Beslenmede genel ilkeleri bilerek ve sağlık - beslenme etkileşimini ve beslenmede sürdürülebilirliği açıklar |
| ÖÇ2 | Özel durumların (kanser, obesite, çocukluk gibi) beslenme gereksinimlerini açıklayarak bireyselleştirilmiş bakım planı oluşturur. |
| ÖÇ3 | Özel durumlara (malnutrisyon, diyabet, doğumsal metabolizma hastalıkları vb.) uygun kanıta dayalı beslenme yaklaşımlarını değerlendirir ve uygulamaya entegre eder. |
| ÖÇ4 | Özel durumlarda (kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, hipertansiyon, yaşlılık vb) beslenmeye ilişkin riskleri belirler ve hemşirelik sürecine göre girişim planlar. |
| ÖÇ5 | Hasta, aile ve ekip ile özel durumlarda beslenme yönetimi konusunda etkili iletişim kurar. |
| ÖÇ6 | Beslenme uygulamalarında (diyet planı belirleme, eğitim planlama vb) etik ilkelere uyar, disiplinler arası işbirliği yapar ve ekip içinde sorumluluk alır. |