| 1 | Denetim ve denetçi kavramı, muhasebe denetimi ve denetim mesleğinin tarihi gelişimi, muhasebe denetimi türleri, denetçi türleri | |
| 2 | Mali tabloların bağımsız denetimini gerektiren faktörler, denetim aşamaları, denetim standartları | |
| 3 | İç kontrol sisteminin anlamı ve temel unsurları | |
| 4 | Muhasebe verilerinde hatalar, iç kontrol sisteminin değerlendirilmesi | |
| 5 | Denetim delillerinin tanımı, delil türleri, denetim teknikleri | |
| 6 | Denetim delillerinin kalitesi, denetlenecek birim sayısının tespiti, denetim prosedürleri | |
| 7 | İstatistiki örneklemenin esası ve üstünlükleri, örnek seçme teknikleri | |
| 8 | İstatistiki örnekleme yöntemleri, örnekleme yöntemlerinin genel değerlendirmesi, Uygulama zamanının tespiti, işgücü planlaması | |
| 9 | Denetim programları, örnek denetim programı | |
| 10 | Çalışma kağıtlarının tanımı ve yararları, türleri | |
| 11 | Çalışma kağıtlarının hazırlanması, dosyalanması, mülkiyeti ve gizliliği | |
| 12 | Raporlama standartları, görüş bildirme ve denetim raporunun düzenlenmesi | |
| 13 | Özel raporlar, iç kontrol raporu, rapor yazma ilkeleri | |
| 14 | Denetim Raporlarının Analizi | |