| 1 | Tohumla üretme, tanımı, kullanım nedenleri, çimlendirme ortamları | 1-2 |
| 2 | Çimlenmeyi etkileyen koşullar. Çimlenmeyi uyarıcı işlemler | 1-2 |
| 3 | Tohum ekimi (tohum ekim kapları, tohum ekim yöntemleri, şaşırtma) | 1-2 |
| 4 | Vegetatif üretme çeşitleri, çelikle üretme (çelik alma, çeliklere uygulanan işlemler, köklenmeyi uyarıcı maddeler) | 1-2 |
| 5 | Köklendirme ortamları, çeliklerde köklenmeyi etkileyen koşullar | 1-2 |
| 6 | Çeliklerde söküm, söküm sonrası işlemler | 1-2 |
| 7 | Aşı ile üretme anaç çeşitleri, anaç üretimi, aşının tutmasını etkileyen faktörler, aşılama zamanları | 1-2 |
| 8 | Ara sınav | |
| 9 | Aşı alet ve malzemeleri, aşı çeşitleri, göz aşıları | 1-2 |
| 10 | Kalem aşıları, aşı sonrası bakım işlemleri | 1-2 |
| 11 | Daldırma ile üretme tanımı, kullanım nedenleri | 1-2 |
| 12 | Daldırma yöntemleri | 1-2 |
| 13 | Özelleşmiş gövdelerle üretim (Soğan, yumru, rizom) | 1-2 |
| 14 | Doku kültürü ile üretme | 1-2 |
| 15 | Genel Tekrar | |
| 16 | Genel sınav | |