| 1 | Bitki ıslahının tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkıları; Bitki ıslahındaki amaç ve önceliklerin belirlenmesi | [1]: s. 543-556; [2]: s. 73-90 |
| 2 | Ebeveynlerin seleksiyonu ve melezleme stratejileri | [3]: s. 323-366 |
| 3 | Seleksiyon metodları | [3]: s. 139-158 |
| 4 | Biyoteknolojik araçların ıslah programına entegrasyonu | [1]: s. 231-256 |
| 5 | Çeşit tescili ve muhafazası | [3]: s. 565-588 |
| 6 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: buğday | [1]: s. 472-484 |
| 7 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: pamuk | [5]: s. 257-286 |
| 8 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: ayçiçeği | [5]: s. 155-232 |
| 9 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: mısır | [1]: s. 485-497 |
| 10 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: soğan | [6]: s. 1-16 |
| 11 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: domates | [6]: s. 223-246 |
| 12 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: patates | [1]: s. 537-545 |
| 13 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: meyve | [2]: s. 269-282 |
| 14 | Belirlenen bitkilerin ıslahı: dutsu meyveler | [7]: s. 1-200 |