TIP FAKÜLTESİ / TIP / TIP1400 - HÜCRE BİLİMLERİ I DERS KURULU

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Anatomiye Giriş  
2Metabolizmaya genel bakış  
3Fizyolojiye giriş  
4Anatomik Terminoloji  
5Genel enerji kavramı  
6Moleküler genetikte kullanılan yöntemler  
7Tıbbi Mikrobiyolojiye Giriş  
8Homeostatik sistem ve bunu sağlayan mekanizmalar  
9Histoloji'ye giriş ve Histolojik teknikler  
10Kemik genel bilgiler (kemiklerin yapısı)  
11Columnae vertabralis anatomisi  
12Sternum, kaburgalar ve thorax iskeleti anatomisi  
13Glikoliz ve regülasyonları  
14Genetik kalıtım kalıpları  
15Glikojenoliz, glikojenez ve regülasyonları  
16Bakterilerin yapısı ve sınıflandırılması  
17Glikoneogenez ve regülasyonları  
18Pasif transport mekanizmaları  
19Mantarların yapısı ve sınıflandırılması  
20Moziklik ve kimerizm  
21Kafatası kemikleri (Neurocranium)  
22Hücrenin genel özellikleri  
23Aktif transport mekanizmaları  
24Popülasyon genetiği  
25Parazitlerin yapısı ve sınıflandırılması  
26Pentoz fosfat yolu  
27Histokimya ve Mikroskop çeşitleri  
28Kafatası kemikleri (Visserocranium)  
29Heksoz dönüşümleri ve uronik asit yolu  
30Yeni doğanlarda kafa iskeleti  
31Kafa iskeletinin bütünü  
32Vücut sıvı kompartmanları ve volüm ölçüm yöntemleri  
33Üst taraf kemikleri  
34Gen haritalanması ve insan genom projesi  
35TCA döngüsüne giriş, pirüvat-asetil - KoA dönüşümü  
36TCA döngüsü ve regülasyonları  
37Hücre membran histolojisi  
38Elektron transportu ve oksidatif fosforilasyon  
39Pelvis iskeleti  
40Yağ asitlerinin oksidasyonu ve keton cisimlerinin metabolizması  
41Alt taraf kemikleri  
42Yağ asitlerinin oksidasyonu ve keton cisimlerinin metabolizması  
43Eklemler genel bilgiler  
44Yağ asitlerinin sentezi  
45Aksial iskelet eklemleri  
46Triaçilgliserollerin ve eikosanoidlerin sentezi  
47Glikolipid ve fosfolipidlerin sentezi  
48Üst ekstremite eklemleri  
49Alt ekstremite eklemleri  
50Kolesterol sentezi, transportu ve atılımı  
51Virüslerin yapısı ve sınıflandırılması  
52Kan lipoproteinleri ve glikoproteinleri