| 1 | Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek departmanı hakkında genel bilgiye sahip olmaları hedeflenmiştir |
| 2 | Yiyecek içecek işletmelerinin kuruluş aşaması hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir |
| 3 | Yiyecek içecek işletmelerindeki personellerin iş ve görev tanımlarını öğrenmeleri hedeflenmiştir |
| 4 | Menülerin belirlenmesinde etkili olan çeşitli standartları öğrenmeleri hedeflenmiştir |
| 5 | Satın alma,teslim alma ve depolama hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir |
| 6 | Servis öncesi ve servis esnasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir |
| 7 | Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyonun önemini kavramaları hedeflenmiştir |
| 8 | Yiyecek içecek işletmelerinde pazarlama karmasının neler olduğunu öğrenmeleri hedeflenmiştir |
| 9 | Konuk memnuniyetinin yiyecek içecek işletmeleri için önemini kavramaları hedeflenmiştir |