NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO1014 - YİYECEK İÇECEK SERVİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Yiyecek içecek işletmelerini sınıflandırabilir.
ÖÇ2Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim sürecinin aşamalarını ayırt edebilir.
ÖÇ3Menü tasarımını yapabilir.
ÖÇ4Satınalma ve teslim alma sürecini tanımlayabilir.
ÖÇ5Depolama prosedürünü açıklayabilir.
ÖÇ6Uluslararası yiyecek içecek terimlerinden örnekler verebilir.
ÖÇ7Gelir ve maliyet kontrolünün önem ve amaçlarını açıklayabilir.
ÖÇ8Sürdürülebilirlik ve gıda problemi ile ilgili çözüm üretme bilgisine sahiptir.