| 1 | Öğrencinin sütün tanımını yapabilmesi |
| 2 | Öğrencinin sütün içinde bulunan maddelerin değerlerini rakamsal olarak söyleyebilmesi |
| 3 | Süt bileşiminde görülen değişikliklerin neler olduğunu ve nelerin sütün bileşimine etki ettiğini söyleyebilme |
| 4 | Memenin yapısını bilip sütün nasıl oluştuğunu anlatabilmesi |
| 5 | Sütün salgılanması ve sağılması hakkında bilgi verebilmesi |
| 6 | Sağım şekillerini söyleyebilmesi |
| 7 | Sütte bulunan hücrelerin neler olduğunu anlatabilmesi |
| 8 | Anormal sütün tanımını yapıp nelerin anormal süt kapsamında olduğunu söyleyebilmesi |
| 9 | Çiğ sütün tanımını yapıp özelliklerini söyleyebilmesi |
| 10 | Çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretiminin nasıl yapılacağını anlatabilmesi |
| 11 | Çiftliklerde sütün soğutulması ve nakli hakkında bilgi verebilmesi |
| 12 | Süt verimine etki eden faktörleri sıralayabilmesi |
| 13 | Süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırklarını sıralayabilmesi |