| ÖÇ1 | Sütün tanımını ve bileşimini öğrenir |
| ÖÇ2 | Süt bileşiminde görülen değişiklikleri öğrenir |
| ÖÇ3 | Memenin yapısını öğrenir |
| ÖÇ4 | Sütün oluşması hakkında bilgi sahibi olur |
| ÖÇ5 | Sütün salgılanmasını öğrenir |
| ÖÇ6 | Sütün sağılmasını öğrenir |
| ÖÇ7 | Sağım şekillerini öğrenir |
| ÖÇ8 | Sütte bulunan hücrelerin neler olduğunu öğrenir ve anormal sütün tanımını yapar |
| ÖÇ9 | Çiğ süt hakkında bilgi sahibi olur ve süt verimine etki eden faktörlerin öğrenir |
| ÖÇ10 | Çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretiminin nasıl yapıldığının öğrenir |
| ÖÇ11 | Çiftliklerde sütün soğutulması ve naklinin nasıl yapıldığının öğrenir |
| ÖÇ12 | Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapar |
| ÖÇ13 | Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapar 1 |
| ÖÇ14 | Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapar 2 |
| ÖÇ15 | Süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırklarının tanır |