BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT1004 - SÜT İŞLETMELERİNDE TEMEL İŞLEMLER
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Sütün tanımını ve bileşimini öğrenir
ÖÇ2Süt bileşiminde görülen değişiklikleri öğrenir
ÖÇ3Memenin yapısını öğrenir
ÖÇ4Sütün oluşması hakkında bilgi sahibi olur
ÖÇ5Sütün salgılanmasını öğrenir
ÖÇ6Sütün sağılmasını öğrenir
ÖÇ7Sağım şekillerini öğrenir
ÖÇ8Sütte bulunan hücrelerin neler olduğunu öğrenir ve anormal sütün tanımını yapar
ÖÇ9Çiğ süt hakkında bilgi sahibi olur ve süt verimine etki eden faktörlerin öğrenir
ÖÇ10Çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretiminin nasıl yapıldığının öğrenir
ÖÇ11Çiftliklerde sütün soğutulması ve naklinin nasıl yapıldığının öğrenir
ÖÇ12Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapar
ÖÇ13Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapar 1
ÖÇ14Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapar 2
ÖÇ15Süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırklarının tanır