Üniversitemiz Köprüler ve Yapılar Konulu Seminer Düzenledi

Üniversitemizde Mimarlık Fakültesi aracılığıyla “Köprüler ve Yapılar” konulu bir seminer düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de gerçekleştirilen ve Yüksek Mimar Mustafa Sütiçen’in konuşmacı olarak katıldığı programa akademik personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M.Vehbi Gökçe’nin konuşmasıyla başladı. Yrd. Doç. Dr. M.Vehbi Gökçe; “Bu tür birliktelikler hem sizin hem de bizim açımızdan çok önemli.  Aramızda bulunan Mimar Mustafa Sütiçen’in yaklaşık çeyrek asırlık deneyimleri var. Ve bu deneyimlerini bizimle paylaşmak için burada. Siz öğrenciler şu an yolun başındasınız.

Ayrıca programımızda Mühendislik Fakültesinden de öğrenci arkadaşlarımız var. Bu tür yapılar yani yer çekimine karşı koyan yapılar inşaat mühendisliği ve mimarlığın birlikteliğiyle ortaya çıkan ürünlerdir. Bu açıdan buradaki herkes için iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. M.Vehbi Gökçe’nin ardından söz alan Mimarlar Odası Başkanı Bülent Karabulut konuşmasına programda emeği geçenlere teşekkür ederek başladı.

Mimarlık mesleğinin daha çok usta çırak ilişkisine bağlı olduğunu söyleyen Bülent Karabulut; “Birikimler çok önemlidir. Hayatın her devresinde, her aşamasında özellikle mesleki anlamda birikim çok kıymetlidir. Çalışarak öğrenebilirsiniz, okuyarak öğrenebilirsiniz ama yaşayarak öğrenmek bunlardan çok farklıdır. Bugün Mimarlar Odası olarak böyle bir toplantıya katılmanın gerçekten gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra üniversitemizle bu tür etkinliklerde daha çok bir araya gelmeye gayret edeceğiz. Ve sürdürmek, mümkünse daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız. Ve bu tarz programlar için üzerimize düşen her şeyi yapmaya da hazırız. Bir şeyler öğrenmek ve öğretmek istiyoruz” dedi.

Köprüler ve Yapılar konulu seminerin konuşmacısı Yüksek Mimar Mustafa Sütiçen ise; “Genel anlamda meslek hayatımı iki kısma ayırıyorum. Birinci kısımda daha çok inşaat yoğunluklu projelerin olduğu bir dönem diğer kısım ise sadece projelerin olduğu bir dönemdi. Bu dönemde çok ilginç projeler geldi. Köprüler, hastaneler, Avmler, ofis binaları; saraylar ve daha birçok projeler. Biliyoruz ki mimarlığın ana dersi tasarımdır. Bu tasarımların üstesinden gelmek için çok çalışmak ve araştırma yapmak gerekir. Ben inanıyorum ki çalışılırsa üstesinden gelinemeyecek bir proje yok” dedi.

Sütiçen konuşmasını, yapılan ve hayata geçirilen projelerin bulunduğu slayt gösterileriyle devam ettirdi.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.