Üniversitemiz YÖKAK Tarafından Akredite Edildi

Üniversitemiz kalite güvencesi ve akreditasyon alanlarında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı. YÖKAK tarafından akredite edilen Üniversitemiz, böylece Türkiye’de akredite olan 53 üniversite arasına girdi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, iki yıl geçerli Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde düzenlenen törenle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden aldı.

2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı'na dâhil edilen Üniversitemizin bu süreçte yürüttüğü çalışmalar YÖKAK değerlendirmelerinde başarılı bulundu. İki yıl süreyle akredite olan Üniversitemiz, böylece Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

KAP Değerlendirme Takımı Üniversitemize Saha Ziyareti Gerçekleştirmişti
Öte yandan YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Değerlendirme Takımı, 2023 yılı aralık ayında Üniversitemize saha ziyareti gerçekleştirmişti. Üç gün süren ziyarette, değerlendirme takımı tarafından senato ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıların yanı sıra akademik ve idari birim yöneticileri ile personel ve öğrencilerle de görüşülmüştü. Bu kapsamda Üniversitemizin kalite güvence sistemi çerçevesindeki çalışmalarını, birimlerimizdeki kalite süreçleri ile uygulanan politikaları, iç ve dış paydaşlarımızın karar alma süreçlerine ilişkin katılımlarını izleyen ve değerlendiren değerlendirme takımı ayrıca dış paydaşlarımızla geniş katılımlı bir toplantı yaparak ilgili kurumların Üniversitemiz hakkındaki görüşlerini almıştı.

“Kurumsal Gelişime ve Akreditasyona Önem Veriyoruz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin kurumsal gelişime ve akreditasyona çok önem verdiğini belirtti. Yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerinin oldukça stratejik bir konu olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Uslu, Üniversitemizin bu çerçevede akademik birimler düzeyinde de akreditasyon çalışmaları yürüttüğünü ve şu an itibarıyla yedi farklı bölümümüzün/programımızın ulusal ve uluslararası düzeydeki akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edildiğini ifade etti.

“Akreditasyon Ulusal ve Uluslararası Düzeydeki Prestijimize ve Tanınırlığımıza Katkı Sunuyor”
Hem kurumsal hem de bölüm/program ölçekli akreditasyonun Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki prestijine ve tanınırlığına önemli katkılar sunduğunun altını çizen Rektörümüz, bu bağlamda Üniversitemizin 2023 yılında dâhil olduğu YÖKAK’ın Kurumsal Akreditasyon Programı’nı çok önemsediğini ve dış değerlendirme süreçlerine yönelik çalışmalarını ise bu çerçevede yürüttüğünü ifade etti.

Ayrıca Rektörümüz başta Kalite Çalışmalarından Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nafiz Tok olmak üzere bu başarıda çok önemli katkıları ve emeği olan Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Arzu Aydoğan Yenmez ve tüm akademik ve idari personelimize teşekkür etti.