Hastanemizde Klinik Eğitimi Verilen Ana Bilim Dalı Sayısı Altıya Yükseldi

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin genişleyen akademik kadrosu sayesinde Eğitim ve Araştırma Hastanemizde klinik eğitimi verilebilecek ana bilim dalı sayısı altıya yükseldi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulunun 14 Mart 2024 tarihli kararıyla Uzmanlık Eğitimi Programları listesi güncellendi. Yeni karara göre Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan istihdam edilerek klinik eğitimi verilebilecek ana bilim dalları arasına Ortopedi ve Travmatoloji, Kardiyoloji ve Anasteziyoloji ve Reanimasyon alanları da eklendi. Böylece hastanemizde klinik eğitiminin verilebileceği ana bilim dalı sayısı altıya yükseldi.

Hastanemizde Klinik Eğitimi Verilebilecek Alanlara Yenileri Eklendi
Konuyla ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Tıp Fakültesinin akademik kadrosunun son iki yılda gelişmesiyle birlikte üç ana bilim dalında daha klinik eğitimin verilmeye başlanacağını belirtti. Önümüzdeki süreçte diğer ana bilim dallarının kadrosunun da genişleyeceğini belirten Rektör Uslu, bu sayede eğitim kliniği sayısının daha da fazla artacağını ifade etti. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin gelişirken geliştirmeye devam ettiğine vurgu yapan Rektörümüz Uslu ayrıca “Şu an baktığımızda altı olan bu sayıyı daha da artırma gayretinde olacağız. Bu konuda Hastanemize elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek isterim.” dedi.