Tarım Merkezimizde Bal Ormanı Kurulumunun 2. Etabı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Niğde Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen “Bal Ormanları Kurulumu” kapsamında fidan dikiminin 2. etabı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Niğde Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan, ilimiz ve Bor ilçesi protokolü, Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanında öğrencilerimiz katıldı.
Programda, leylak, üvez, kuş kirazı, mahlep, ıhlamur, sarı salkım, ceviz, badem, ahlat, yabani elma, lavanta, yalancı akasya olmak üzere 2120 adet fidan toprakla buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan arazilerin ekim alanının son iki yıl içerisinde yaklaşık 1000 dekara çıkarıldığını, bu alanların yanında ikinci etabı gerçekleştirilmekte olan Bal Ormanı Kurulumunun da 2027 yılına kadar aşamalı bir şekilde 180 dekara ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Üniversitemizin tarım alanında yapılan çalışmalarla ülkemizde öncü bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayan Rektörümüz, ayrıca desteklerinden dolayı Vali Cahit Çelik’in nezdinde Niğde Valiliğine ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür etti.

Program belge takdimi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.