“İklim Değişikliğine Uyum ve Mücadele” Projesi Başarılı Bulundu

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında muhtelif proje çalışmaları yürütülmekte olup bu kapsamda T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcı taraf olduğu “Türkiye’de iklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı”nda Üniversitemizin proje önerisi başarılı bulunarak kabul edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iklim değişikliği konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayarak Ankara’da düzenlediği konferansa, koordinatörlüğünü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Gönen’in yaptığı İklim değişikliği etkilerinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum konusunu içeren proje önerisi, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Programı (IPA) çerçevesinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” konulu Avrupa Birliği Proje çağrısı kapsamında başarılı bulunarak kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer; projede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Gönen ve Yrd. Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci ile Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Meryem Nur Aydede Yalçın’ın görev alacağını ve projeye ait çalışmaların 12 ay süreceğini ifade etti.

Kabul edilen proje kapsamında Üniversitemiz tarafından, iklim değişikliği ile mücadele ve iklim değişikliğine uyum konularında Niğde ilindeki liselerde sürdürülebilir bir eğitim modeli uygulaması ve bilgi kapasitesi artırılması amacıyla iklim konusunda toplumsal farkındalık yaratılması için çalışmalar yapılacak.